Julie Bruun: Dét skete da jeg stoppede med at tage fiskeolie…

Fiskeolie er et af de kosttilskud som mange mennesker ved er godt at tage. Dog glemmer mange det ofte i deres hverdag.

Vi bad NJORD-ambassadør, Julie Bruun, om at dele sin oplevelse med fiskeolie. Hun fortæller også om, hvad der skete da hun stoppede med at tage fiskeolie! Denne artikel kan være en påmindelse om fordelene ved at tage fiskeolie…

Hej Julie. Fortæl os lidt om dig selv…

Hej, mit navn er Julie og jeg er NJORD-ambassadør.

For at give en lille introduktion, så er jeg uddannet fysioterapeut, kostvejleder og fitnessinstruktør. Jeg har en blog, hvor jeg deler sunde opskrifter og i relation til det har jeg også udgivet en kogebog. Sidst, men ikke mindst, er jeg ved at tage et akupunktur-kursus.

Som du kan høre, så er mit professionelle liv og interesser relateret til menneskekroppen og til at udforske hvilke forhold der gør at vi kan have det godt både fysisk og psykisk. I relation til dét, så er jeg dybt fascineret af sund kost og træning. Derfor prøver jeg at behandle min krop så godt som muligt, ved primært at træne og spise sundt.

Du kan læse mere om Julie Bruun på vores blog her.

Hvorfor er fedtsyrer så vigtige?

Hvis vi ser på kosten, så er der en række næringsstoffer som du skal have gennem din kost, som eksempelvis fedtsyrer. Fedtsyrer kan inddeles i omega-3, omega-6 og omega-9. Menneskekroppen er lavet til at have brug for lige så meget omega-3 som omega-6, men det får vi ikke – faktisk langt fra!

Omega-3 er super vanskeligt at få gennem din kost, mens omega-6 er meget let. Omega-6 findes i brød, havregrød, og i mange forskellige råvarer.

Omega-3 kan fås ved at spise fisk, men problemet er, at den fisk vi oftest finder i supermarkedet er at den ofte er opdrættet under dårlige forhold. I fiskefarme, hvor fiskene fodres med korn og sojaprotein, i stedet for deres naturlige mad som tang og alger, som er de kilder hvorfra fisken får dens omega-3.

Så mens du nok i god tro spiser fisk og forestiller dig hvordan din krop bliver fyldt med den sunde omega-3, så er det desværre ofte ikke tilfældet. Hvis du gerne vil spise dig til omega-3 i stedet for at tage kosttilskud, skal du vælge de vildtfangede fisk i stedet for de opdrættede fisk. Men vil du være sikker på at få så meget omega-3 som muligt, er fiskeolie som kosttilskud en fantastisk mulighed.

Jeg bliver ved med at tale om vigtigheden af omega-3, men hvad er fordelene ved at indtage omega-3? Ja, listen er lang og inkluderer positive effekter på sygdomme som depression, gigt, og astma, for blot at nævne nogle få. Dog er dét jeg gerne vil tale om, de anti-inflammatoriske egenskaber.

Min egen oplevelse med fiskeolie

Jeg havde taget fiskeolie igennem et stykke tid og da jeg stoppede, oplevede jeg en stor negativ indvirkning. Lad mig fortælle hvad der skete…

For et år siden begyndte jeg med at tage fiskeolie som kosttilskud. Årsagen var at jeg havde lært på min uddannelse, hvor sundt det er for vores kroppe at spise fisk og hvor vanskeligt det er at få disse olier naturligt gennem en vestlig kost.

Fiskeolien som jeg tog var fra et andet firma, den var dyrere end hos NJORD og var ikke i kapsler, men en slags shot som jeg virkelig ikke kunne lide! På trods af smagen, fortsatte jeg med at tage det og holdt min næse lukket mens jeg drak det, fordi jeg havde hørt om de fantastiske sundhedseffekter. Mens jeg ikke oplevede nogen effekt på min krop, lagde jeg dog mærke til at jeg ikke havde været syg en eneste gang mens jeg havde taget olien. Jeg fik endda ikke den sæsonbestemte influenza, som ellers havde ramt alle i min omgangskreds. I stedet for at overveje effekten af mine fiskeolie præparater, var jeg stolt af mit gode immunforsvar og tænkte ikke mere over det.

På grund af prisen, den dårlige smag og fordi jeg troede jeg ikke mærkede effekt, stoppede jeg med at tage fiskeolie. Jeg kan selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, men én måned efter jeg stoppede med olien, blev jeg syg med influenza, og jeg kunne ikke komme af med sygdommen igen og led også af en mild øreinfektion. Alt dette var et tegn på inflammation i min krop, hvilket jeg tror skyldtes at jeg ikke længere fik min daglige dosis fiskeolie, som var mit antiinflammations-shot. Og dermed fandt jeg ud af, at det var bedst at begynde at tage mine tilskud igen!

Min oplevelse med NJORD

På samme tid skrev NJORD til mig og spurgte, om jeg var interesseret i at prøve deres kosttilskud – det var perfekt timing! Siden jeg begyndte at tage fiskeolie igen, og denne gang i små kapsler, har jeg ikke været syg eller været nødt til at finde mig i den grimme smag af ren fiskeolie.

NJORDs fiskeolie er ikke kun en glæde at tage på grund af kapslerne, men den er også rimelig i pris og af høj kvalitet, hvor fiskene fanges ved brug af bæredygtige fiskemetoder. Og hvis du er interesseret i at tage kosttilskud med vitaminer, tilbyder NJORD personaliserede multivitaminer! Det bedste er at alle dine kosttilskud sendes direkte til din dør, med gratis forsendelse.

Kosttilskuddene er personaliseret via en test som du tager på njordnutrition.com, hvilket definerer hvordan dine kosttilskud skal tilpasses til dine behov. Ved første levering modtager du dine kosttilskud sammen med to specialdesignede NJORD-krukker med låg, som giver dig en dekorativ opbevaring til dine kosttilskud. Det er også bedre for miljøet end at have dem i plastikbeholdere!

Så, hvis du ønsker at komme igennem efteråret og vinteren uden at skulle række efter kleenex-boksen fem gange om dagen, eller hvis du er interesseret i at kende din krops behov, så gå til NJORD og tag deres test!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *